<h2>Τηνιακές Γεύσεις</h2><p>Αυθεντικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Τήνου! Με αγάπη για τον τόπο μας, την Γη των Τηνίων και τα αγνά προϊόντα που παράγονται σε αυτόν τον τόπο  δημιουργήσαμε την επιχείρηση Τηνιακές Γεύσεις...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.viologikikaparitinou.gr/el/paradosiaka-proionta-tinos-rigani-agkinara-kapari-Shetika-me-emas' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Κάπαρη σε άλμη</h2><p>Η κάπαρη είναι εξαιρετική τροφή στα 100g  περιέχει: Θερμίδες: 22kcal, Λιπαρά: 0,9g, Χοληστερίνη: 0 mg, Νάτριο: 27,69mg, Κάλιο: 40mg...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.viologikikaparitinou.gr/el/paradosiaka-proionta-tinos-rigani-agkinara-kapari-Ta-Proionta-mas' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Αγκινάρα</h2><p>Είναι ποώδες πολυετές φυτό, έχει σχήμα θάμνου που φτάνει το 1,5μ σε ύψος με όρθιο διακλαδισμένο στέλεχος το οποίο εμφανίζεται στο κέντρο των φυτών...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.viologikikaparitinou.gr/el/paradosiaka-proionta-tinos-rigani-agkinara-kapari-Ta-Proionta-mas' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Κρίταμο</h2><p>Πολυετές παχύφυτο που φυτρώνει σε βραχώδεις ακτές της Μεσογείου. Φυτρώνει σε παραθαλάσσιους τόπους και έχει πολύ στιλπνά φύλλα και υπόλευκα σαν την γλιστρίδα...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.viologikikaparitinou.gr/el/paradosiaka-proionta-tinos-rigani-agkinara-kapari-Ta-Proionta-mas' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Συνταγές με Κάπαρη

 
 
 
Συνταγές με Κάπαρη
Τηνιακές Γεύσεις | Παραδοσιακά προϊόντα Τήνου

 Κάπαρη σαλάτα
 
Υλικά
Κάπαρη ξερή
Λάδι
Αλάτι
Ξύδι
 
Εκτέλεση
Πάρτε κάπαρη ξερή και βάλτε την σε μια κούπα με άφθονο νερό το οποίο το αλλάζετε 3 φορές την ημέρα για 2 ημέρες. Στην συνέχεια βράστε την κάπαρη για 10-15 λεπτά και την στραγγίξετε την καλά, βάλτε την σε μια κούπα και προσθέστε αλάτι λάδι ξύδι.


 Καπαροκεφτέδες.
 
Υλικά
Κάπαρη ξερή
Λάδι για τηγάνισμα
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Προαιρετικά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 
Εκτέλεση
Πάρτε κάπαρη ξερή και βάλτε την σε μια κούπα με άφθονο νερό το οποίο το αλλάζετε 3 φορές την ημέρα για 2 ημέρες. Στην συνέχεια βράστε την κάπαρη για 10-15 λεπτά και την στραγγίξετε την καλά. Σε μια κούπα βάζετε το αλάτι πιπέρι το αλεύρι προαιρετικά το κρεμμύδι και την κάπαρη. Ανακατέψτε όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο νερό ώστε να γίνουν τα υλικά ένα μίγμα. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και με ένα μεγάλο κουτάλι πάρτε μία ποσότητα από το υλικό και ρίξτε το στο τηγάνι. Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές.


 Κάπαρη ομελέτα
 
Υλικά
Κάπαρη ξερή
5 αβγά
Αλάτι πιπέρι
Προαιρετικά  ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Λίγο λάδι
 
Εκτέλεση
Πάρτε κάπαρη ξερή και βάλτε την σε μια κούπα με άφθονο νερό το οποίο το αλλάζετε 3 φορές την ημέρα για 2 ημέρες. Στην συνέχεια βράστε την κάπαρη για 10-15 λεπτά και την στραγγίξετε την καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι και την κάπαρη λίγο να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Σε μία κούπα χτυπήστε τα αβγά το αλάτι το πιπέρι προαιρετικά το κρεμμύδι και ρίξτε τα στην κάπαρη. Ψήστε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηνιακές Γεύσεις | Παραδοσιακά προϊόντα Τήνου
Ιερωνύμου Κοτσώνη 16, Τήνος
Τηλ: 2283025018 Κιν: 6973696792 E-mail: paradosiakatinos@gmail.com